Deel 1 van 2 maanden sneltreinvaart door Azie - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Amy en Paul Wereldreis - WaarBenJij.nu Deel 1 van 2 maanden sneltreinvaart door Azie - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Amy en Paul Wereldreis - WaarBenJij.nu

Deel 1 van 2 maanden sneltreinvaart door Azie

Door: Amy & Paul

Blijf op de hoogte en volg Amy en Paul

05 Maart 2012 | Thailand, Bangkok

Heee allemaal,

Weer lang geleden dus let's get to it. Na onze rendez vous kwamen wij op 11 oktober (of zoiets:) aan op het vliegveld in Bangkok. Zoals ons wel vaker overkomt en nog vaker zal overkomen, werd het land van bestemming geteisterd door de "ergste overstromingen in decennia". Hierdoor hebben wij besloten om naar een van de weinige droge stukjes van Thailand te gaan in het Oosten, en om zo de reis counter clockwise te gaan maken.

We kwamen zo op het eiland Koh Chang, waar we heerlijk een weekje hebben gerelaxed in een bungalow voor 2.5 euro per nacht (ontbijt was duurder:). Daarna zijn we met de bus, ferry, en weer de bus naar Cambodja gegaan, naar Siem Reap om precies te zijn. We werden echter eerst naar een fake border crossing gebracht waar we nog voor gewaarschuwd waren, maar aangezien we vol zaten met info plus het feit dat ze je anders wrs niet meer meenemen naar Cambodja en in de rimboe achterlaten hebben we maar een visum voor 20E te veel gekocht. Na 4 uur durende reis langs ondergelopen rijstvelden kwamen we aan in een compleet ondergelopen Siem Reap. We werden ergens afgezet en moest eerst weeeeer onderhandelen met de malafide riksjaw drivers om ons bij het hotel dat we wilden (no sir, impossible of no sir, does not exist anymore) te komen. We kamen na wat onderhandelen bij een prachtkerel in de riksja, die ons tot de helft wilden brengen maar toen door het water niet meer verder durfde. We hebben hem overtuigd en na wat aarzelen stemde hij toe. Hij ging wel nog even op een meter van ons zijn behoefte doen en ging daarna schreeuwend door de grote plassen die de hoofdstraat vulden. Zo kwamen we dus 's avonds laat eindelijk op plaats van bestemming.

Het hostel waar we gingen slapen had een aantal kamers maar ook een aantal cubicles in een schuur, waar je dus geen deur had maar alleen een gordijn. Aangezien we bizar low budget reizen hebben we dat maar gedaan, er waren we uiteindleijk voor 4 nachten samen slapen 8 $ kwijt:). Beetje freaky en niet voor herhaling vatbaar maar wel cool:)! Voor de Azie nitwits kwamen we dus naar SIem Reap om de Angkor tempels te bezoeken, en niet voor te stellen groot complex van tempels ten grootte van een NL provincie. We hebben dit oerhollands 3 dagen op een fietsje gedaan (35 graden, pfff) en het was echt fenomenaal. Achteraf gezien een van de hoogtepunten van onze Azie trip!

Na Angkor besloten we verder te gaan richting de hoofdstad, Pnom Pehn, waar vooral het verleden van Cambodja (Pol Pot en the killing fields) interessant en helaas triest was om te bezoeken. In PP gingen we richting ons hostel dat aan een meer zou liggen, mooie locatie dachten we zo. Helaas had de Cambodjaanse overheid een paar jaar geleden besloten om het leeg te pompen en er immens grote casino's te bouwen, waardoor ons (achter leuke) hostel in een soort Braziliaanse favela lag. We hebben hier 2 dagen rondgereden op een heuse motor (was erg cool en vooral eng voor mij (=Paul) natuurlijk) maar na een tijdje lukte schakelen met maat 44 al behoorlijk. We zijn naar de Tuol Sleng gevangenis geweest, een bizarre en intense ervaring. In deze gevangenis zaten de (politieke) gevangen van de Rode Khmer, en hoe deze (bijna altijd onschuldige) mensen hier werden gemarteld en aan hun einde kwamen is echt niet voor te stellen. We zijn hierna ook naar een van de vele Killing Fields geweest, een lap grond ergens in het moeras waar de eerder genoemden werden gedumpt of van hun leven werden beroofd. Er zijn helaas te veel tragische details om over te vertellen, maar de aanwezigheid van gigantische speakers om het geschreeuw tijdens de executies te doen verstommen is echt een van de meest gruwelijke. Zoals gezegd, erg interessant maar heel erg triest.

Sorry dat ik met zo'n trieste noot af moet sluiten maar helaas word ik weer in de bieb van het Australische Newcastle van de computer geschopt. Echt snel (I promise) komt er weer een update. Tot nu toe dank voor het lezen en oogjes/snaveltjes toe.

XX Amy & Paul

• 05 Maart 2012 - 21:23

Jan Brinkman:

Weer een fantastisch reisverslag vol enerverende, sidderende, bibberende, grootse, mooie en jaloersmakende ervaringen. Wacht in spanning op het vervolgreisverslag. En wens jullie intussen nog steeds veel plezier,
    Groetjes uit dit kikkerland vol politiek geneuzel over niet meer dan niets,

Jan